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Mr. Merlyn R. Haubein, President
Arkansas Grocers & Retail Merchants Association

1123 South University, Suite 718
Little Rock, AR 72204

Dear Ms. Haubein:

on March 10, 1992, this office received your request for an
official opinion under authority of Initiated Act 1 of 1988 and

Initiated Act 1 of 1990.

Your question, paraphrased, is:

"May an out-of-state political action
committee contribute to an in-state political
action committee, and if so, what are the
monetary limits for such contributions?"

The answer to your guestion is, yes, an out-of-state PAC may
contribute to an in-state PAC. The monetary 1limit of such
contribution is two hundred dollars ($200) per calendar year.

Arkansas law limits the amount that an approved political
action committee may accept from any "person" to two hundred
dollars ($200) per calendar year. In addition, the laws render any
political action committee which accepts in excess of two hundred
dollars ($200) per calendar ;ear from any "person" a "prohibited
political action committee",

laca §7-6-201 " (9) 'Approved political action committee’
means any person who (A) receives contributions from one or more
persons in order to make contributions to candidates, (B) does not
accept any contribution or cumulative contributions in excess of
two hundred dollars ($200) from any person in any calendar year,
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Oour law defines a "person" so as to include a political action

committee and does not exempt, except, or otherwise exclude
committee to committee transfers of funds from its contributicn
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and (C) has been registered pursuant to Arkansas Code 7-6-215 for
at least four (4) continuous months prior to making contributions
to candidates. ’‘Approved political action committee’ shall not
include an organized political party as defined in Arkansas Code 7-
1-101 (1), the candidate’s own campaign committee, or an

exploratory committee.

(10) ’‘Prohibited political action committee’ means any person
who receives contributions from one or more persons in order to
make contributions to candidates but who does not meet the
requirements of an approved political action committee.
'Prohibited political action committee’ shall not include an
organized political party as defined in Arkansas Code 7-1-101 (1),
the candidate’s own campaign committee, or an exploratory

committee."

ACA §7-6-203 "(e) It shall be unlawful for any candidate for
any public office or any person acting in the candidate’s behalf to
accept any contribution from a prohibited political action
committee for any election. It shall be unlawful for any
prohibited political action committee to make a contribution to a
candidate for public office in an election."

2ACA §21-8-402 (13) "Person" means a business, individual,
corporation, union, association, firm partnership, committee, club,
or other organization or group of persons.



